Robert Wilson színháza és annak hatása a kortárs színházművészetre - felhívás

Eszenyi Enikő, Pavla Beretová, Jan Kolenik, Eva Salzmannová, Milan Stehlik
 

A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2017. szeptember 22-én egynapos konferenciát rendez Robert Wilson színháza és annak hatása a kortárs színházművészetre címmel.

A konferencián filmes vetítéssel illusztrált előadást tart Dr. Frank Hentshker a City University of New York Martin E. Segal Theatre Center igazgatója, egyetemi tanár. A kutató több évig dolgozott Robert Wilson asszisztenseként, de színészként is működött, többek között Hamlet szerepét játszotta Heiner Müller saját Hamletgép-rendezésében. Jelenleg egy a Robert Wilson színházát elemző monográfia megírásán dolgozik. Dr. Frank Hentshker előadásának címe: The Performance Matrix of Robert Wilson.

 

 

A konferencia délutáni szekciójában előadási lehetőséget kívánunk adni fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak. A fent megjelölt témában várunk maximum 15 perces angol nyelvű előadásokat. Kérjük az érdeklődőket, hogy 2017. június 30-ig angol nyelvű előadáscímük és maximum 2000 karakteres absztraktjuk megküldésével jelentkezzenek a szervezőnél:

Takács Ágnes: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36-1-375-11-84/128

 

A konferencia-előadások szerkesztett változatának online megjelenést biztosítunk. 

Fotó: Lucie Jansch

 
 
 
 
Share