•  
  •  

RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS az OSZMI gyűjteményeiben 2020. február 26-án 

Bővebben

Harsányi László: A fényből a sötétbe - könyvbemutató. BGM, 2020. febr. 20.

Bővebben

Bőröndmesék - Elek Ányos interaktív mesés játéka 5-10 éveseknek. BGM, 2020. febr. 21.

Bővebben

Pincétől a padlásig - esti villaséta Bajor Gizi egykori otthonában. BGM, 2020. február 27. 

Bővebben

Kiállítások

Hirek

 

A hónap műtárgya

 
Gombár Judit és a Győri Balett
 
Gombár Judit iparművész, látványtervező, a Győri Balett alapító tagja (1937-2016) hagyatéka 2015 és 2019 között került feltárásra, feldolgozásra az örökösök, a család, a színházi közösségek jóvoltából az OSZMI Szcenikai gyűjteményében. E munka eredményeként 2019 novemberében Gombár Judit munkássága előtt emlékkiállítással és a pályaképét, terveit bemutató Táncszerelem című kötettel tisztelgünk.

Betekintő - színházi blog

 
A szórakoztatás művészete – Szalai Anna Pásztor Béláról írt monográfiája 
 
A magyar színház- és filmtörténeti lexikonokban kivétel nélkül megemlékeznek Pásztor Béláról. Mégsem tudtunk róla valami sokat. Pedig nemcsak az izraeli magyar nyelvű színház megteremtése fűződik nevéhez, tevékenyen részt vett a fiatal állam filmgyártásának megindításában is. A jeruzsálemi Héber Egyetemen oktató Szalai Anna irodalomtörténész figyelmét is izraeli filmtörténészek érdeklődése irányította Pásztor Bélára. 

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.