22. Múzeumok Majálisa

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet sátrában felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kínálunk programokat. A Bajor Gizi Színészmúzeum villaépülete és ősparkja (az idei kert témához kapcsolódva) egyrészt az idei játékos feladatlap témája, másrészt kézműves foglalkozásaink közt is szerepel: a barokk színház és kert elkészítése.

 

További kézműves programjaink: bábkészítés (Blattner-kiállítás kapcsán), színházi kellékek készítése az újrahasznosítás jegyében. Bekapcsolódunk a Tudássétány programba, olyan kérdések-feladatok összeállításával, mely a gyűjteményeinkkel kapcsolatos. Jelmezes öltözködéssel és könyvárusítással várjuk a látogatókat.

A Műtárgysétányon díszlettervekkel és az Esterházy-park alaprajzát ábrázoló színházi legyezővel mutatkoznak be múzeumi gyűjteményeink.

A Múzeumi Pagoda programjába egy ismeretterjesztő előadással csatlakozunk Szivárvány Európa felett - Egy magyar bábszínész Párizsban címmel, mely Blattner Gézáról szóló kiállításhoz kapcsolódik. A Bajor Gizi Színészmúzeumban látható bábkiállítással arra teszünk kísérletet, hogy megmutassuk miként lehet innovatív elemekkel gazdagítani egy báb) színháztörténeti tárlatot. Ezzel egy olyan korszakot teszünk láthatóvá, amelyet a korabeli technikai viszonyok nem tettek lehetővé. Betekintést adunk a 3D animáció és a 3D nyomtatás izgalmas világába.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Múzeumok Majálisán. Találkozzunk a PIM-OSZMI-Bajor Gizi Színészmúzeum sátránál!
 
 
További információ: www.muzeumokmajalisa.hu