A CSEHOVI VILÁGKÉP ÉS MAGYAR ADAPTÁCIÓI

 
Kerekasztal-beszélgetés a Kortársunk Csehov című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan
 
 
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2018. április 25-én nyitotta meg Kortársunk, Csehov című időszaki kiállítását  kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A tárlat a magyarországi Csehov-előadásokat, elsősorban az 1945 utáni, a magyar színjátszás történetében is fontos szerepet játszó, nagyhatású Csehov-rendezéseket mutatja be egészen a 2000-es évek elejéig. 
A kiállítás kurátora abból indult ki, hogy minden korszaknak megvan a maga Csehov-tükre, Csehov-interpretációja, ezért azokra a csomópontokat jelentő előadásokra fókuszál, amelyek egy-egy színháztörténeti korszak stílusbeli hasonlóságainak és eltéréseinek, esetleg párhuzamosságainak, egy-egy darab különböző olvasatainak bemutatására törekedett.
 
A beszélgetés résztvevői különböző megközelítésből arra keresik a választ, hogy mi az oka Csehov magyar népszerűségének, Csehov darabjai miért rejtenek sokféle értelmezési lehetőséget, hogyan kapcsolódik egy-egy kiemelkedő Csehov-interpretáció más művészeti ágakhoz, elsősorban a képzőművészethez, - mit jelent az, hogy „Kortársunk, Csehov”.
 
VENDÉGEK: 
Regéczi Ildikó, irodalomtörténész
Lakos Anna, a kiállítás kurátora
Valló Péter, rendező 
 
BELÉPŐ: 1000 Ft/fő; diákigazolvánnyal és Hegyvidék-kártyával: 500 Ft/fő
HELYSZÍN: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.)
IDŐPONT: 2018. december 8. (szombat) 16.00-18.00 óra
 
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!