#MESÉSBÁBOK

 
„A bábban az a szép, hogy előtted kel életre, az élettelen anyag a szemedbe tekint és kérdéseket tesz föl, és utána ugyanolyan élettelen anyaggá válik, meghal. Ezt másféle színház nem tudja.” (Boráros Szilárd báb-, díszlet- és jelmeztervező)
 
Van egy kiállításunk, ahol a felnőttekből is gyerekek lesznek, ha nem felejtettek még el játszani, ahol nemcsak kipróbálják a bábokat, hanem jó eséllyel együtt mászik be gyerek és felnőtt, kicsi és nagy a paraván mögé. A tavaly szeptemberben nyílt MESÉS BÁBOK - BÁBOS MESÉK című kiállítás Arany János közismert műveinek bábszínházi adaptációit és az ott alkalmazott különböző bábtípusokat mutatja be.
 
Kiállításunk telis-tele van szép, vicces, kedves vagy épp rémisztő, de mindenképpen szerethető bábfigurákkal. Válaszd ki a kedvencedet és készíts egy közös képet vele. Így nemcsak megmaradtok az örökkévalóságnak mielőtt a kiállítást lebontjuk, de versenybe is szállhatsz nyereményeinkért, ha március 21-ig feltöltöd a képet INSTAGRAMRA vagy a FACEBOOKRA, megjelölöd helyként a Petőfi Irodalmi Múzeumot és használod a #MESÉSBÁBOK hashtaget. A Bábszínházi Világnapon, MÁRCIUS 21-ÉN pedig SORSOLUNK!