Digitális múzeum felnőtteknek

Virtuális séták

 
A személyes találkozások mellett, a kurátori vagy szubjektív tárlatvezetéseken túl, érdekes lehet a kiállítóterek önálló fölfedezése is. Ehhez nem kell feltétlen ellátogatni kiállítóhelyünkre, a Bajor Gizi Színészmúzeumba. Otthonról is fölkereshetnek bennünket és a modern technika jóvoltából távolról is körbejárhatják állandó és időszaki kiállításainkat.
 

Kincsvadászat

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gazdag gyűjteményének csupán egy-egy apró szeletét tudjuk kiállításokban megmutatni az érdeklődőknek. A műtárgyak többsége, megannyi különleges darab raktáraink mélyén pihen. Szeretnénk e sokrétű kollekcióból olyan tárgyakkal megismertetni önöket, melyekről az adott gyűjteményben dolgozó muzeológus, gyűjteményvezető mesél.

 

Színészportrék

 
E zenés vetítések során olyan legendás színészeket idézünk meg, akikre az idősebb generációknak jó visszaemlékezni és akiket a fiataloknak érdemes megismerni. A válogatás fő szempontja, hogy egy-egy művész portréja minél több gyűjteményből válogatott, róla szóló anyagból álljon össze. Így a színészportrék mellett intézményünk színháztörténeti anyagának sokszínűségébe is betekintést nyerhetnek az ide látogatók.
 
A tartalom feltöltés alatt...

3D múzeum

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.