Pályázati felhívás a 2022. évi Örkény István drámaírói ösztöndíj elnyerésére

Örkény István. Szilvássy Z. Kálmán felvétele
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolításában a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére az OSZMI Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Nonprofit Kft. vesz részt.
 
Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.
 
Pályázat benyújtására jogosult:
 
az a 1982. január 1-jét követően született drámaíró, aki a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.
 
Korábbi Örkény István drámaírói ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek.
 
Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amely az ösztöndíj elnyerése előtt nem került publikálásra.
 
PhD-témával nem lehet pályázni.
 
Ösztöndíjban részesülhet 2022-ben: legfeljebb 4 fő 
 
Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, a 2022. január 1. és 2022. december 31. közötti időszak 
 
Az ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó
 
Az ösztöndíj az SZJA törvény alapján nem minősül adómentes jövedelemnek, ennek megfelelően a hatályos jogszabályi előírások szerinti levonásokkal csökkentett összeg kerül kifizetésre.
 
A pályázat nyelve: magyar 
 
A PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2022. február 14. (hétfő)
 
 
A pontos pályázati feltételek a pályázati felhívásban olvashatók, mely IDE KATTINTVA letölthető.
 
A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap és nyilatkozat LETÖLTHETŐ INNEN.
 
 
A pályázat beadásával  kapcsolatban további információt nyújt Horváth Hermina (OSZMI Nonprofit Kft.) az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
Tel.: +36 1 375 1184/106 mellék