• ISTITUTO E MUSEO DELLA STORIA DEL TEATRO UNGHERESE 
TÁJÉKOZTATÓ A „KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG!” PROGRAM FOLYTATÁSÁRÓL
 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a „Köszönjük, Magyarország!” program folytatása 2021-ben hamarosan indul. A részvétellel kapcsolatos feltételeket és kereteket a megjelenés után weboldalunkon közzétesszük. Kérdéseikkel keressenek minket továbbra is bizalommal, a járványügyi helyzetre való tekintettel írásban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
 
 

Csatlakozzon befogadóhelyként Ön is programunkhoz!

A "Köszönjük, Magyarország!" pályázat által támogatott produkciók regisztrációt követően továbbra is elérhetőek.

A regisztráció menete:

Regisztrálni a felső címsor REGISZTRÁCIÓ feliratára kattintva, a regisztrációs lap kitöltésével lehet. A lap beküldését követően 24 órán belül megküldjük az Ön által megadott email címére az adatbázishoz való hozzáférést a főbb tudnivalókkal együtt.

Eredményeink:


- 2800 támogatott előadó-művész 10 művészeti kategóriában
- 1000 változatos helyszínen a könyvtáraktól az idősotthonokig
- 2500 ingyenesen látogatható program szerte Magyarországon, a nagyvárosoktól a kistérségekig
- Közel 125 000 nézővel minden korosztályból„Köszönjük, Magyarország!” - Az EMMI felhívása
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet is segíti a "KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG!" program megvalósítását és a kezdeményezések sikerét 
 
Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a 40/2020 (III.11.) Korm. rendelettel Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a károk felmérésén és enyhítésének megoldásán: ennek keretében kialakította az előadó-művészeti szféra támogatásának rendszerét, és 1 milliárd forintot csoportosított át a független művészek megsegítésére.
 

A pandémiás időszakban az alkotók elveszítették a közönségükkel való találkozások lehetőségét, a felkérések és megbízások elapadtak, és ez nemcsak a kulturális életben jelent hiányt, de anyagi veszteségként éri az alkotókat is.  
 
A kialakult helyzetben a támogatás lehetőséget kíván teremteni az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására – ezt segíti elő a pályázatok előfinanszírozási rendszere –, valamint arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek: bemutathassák új műveiket, folytathassák alkotómunkájukat, találkozhassanak közönségükkel, így a kultúra e területein is újrainduljon szerte Magyarországon.
 
Ám ehhez szükség van azokra a helyszínekre is, ahol a támogatott programokat bemutathatják a művészek. A kialakult helyzetben fontos szempont, hogy Magyarország minden szegmensébe eljuthassanak a program keretében támogatott programok és elsősorban vidéki helyszíneken, kultúrházakban, könyvtárakban, befogadó helyeken a helyi szervezetek meghívására és szervezésében valósuljanak meg. A cél az, hogy ezeket az eseményeket díjtalanul lehessen látogatni.
 
A Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet abban kíván segítséget nyújtani, hogy a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében egyrészt a támogatott művészek, alkotók, másrészt a kulturális programokat befogadni kívánó helyszínek, szervezetek, egyesületek, önkormányzatok egymásra találhassanak.

Az egyes pályázati kiírások az alprogramokért felelős intézmények honlapjain olvashatóak az alábbiak szerint:   
 

Nemzeti Színház (független színészek, színházi dolgozók, bábszínészek számára)
Hagyományok Háza (népzenei, néptánc és cigányzenei művészek számára)
Nemzeti Táncszínház (kortárs tánc művészek számára)
Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ (artisták és cirkuszi dolgozók számára)
Petőfi Irodalmi Múzeum (könnyűzenei alkotók, illetve írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők számára)
Filharmónia Magyarország Kft. (komolyzenei alkotók számára)
BMC Budapest Music Center (fiatal jazz művészek számára)