A színház és 1956 - Múzeumpedagógia középiskolásoknak. BGM, 2019. okt. 21-25.

Bővebben

Hatások és tendenciák - bábos konferencia a Bajor Gizi Színészmúzeumban, 2019. okt. 18.

Bővebben

Szubjektív tárlatvezetés - Both Andrással és Kaszás Gézával. BGM, 2019. október 17.

Bővebben

Révész György: Éjfélkor - filmklub. Bajor Gizi Színészmúzeum, 2019. október 16.

Bővebben

Kiállítások

Hirek

 

A hónap műtárgya

 
Rév István Árpád: A "Toll", 1920-1922  - Egy rövid életű játékműhely története
 
Rév István Árpád (1898-1977) 1941-ben nyitotta meg Magyarország első kőbábszínházát, a Nemzeti Bábszínjátékot. Az ezt megelőző évtizedekben azonban az alkalmazott grafika és a képzőművészet számos területén alkotott maradandót. Rövid ideig játéktervezéssel is foglalkozott, műhelyének különleges emlékeit Bábtárunk őrzi. 
 

Betekintő - színházi blog

 
A szórakoztatás művészete – Szalai Anna Pásztor Béláról írt monográfiája 
 
A magyar színház- és filmtörténeti lexikonokban kivétel nélkül megemlékeznek Pásztor Béláról. Mégsem tudtunk róla valami sokat. Pedig nemcsak az izraeli magyar nyelvű színház megteremtése fűződik nevéhez, tevékenyen részt vett a fiatal állam filmgyártásának megindításában is. A jeruzsálemi Héber Egyetemen oktató Szalai Anna irodalomtörténész figyelmét is izraeli filmtörténészek érdeklődése irányította Pásztor Bélára. 

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.