Épületbejárás az OSZMI-ban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet idén is csatlakozott a Kulturális Örökség Napok programjához, melynek keretén belül négy turnusban vezetett épületbejáráson vehetnek részt az érdeklődők a Krisztina körúti épületben.

 

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetnek harmonikus, klasszicista jellegű épület ad otthont a Krisztina körúton. Az eredetileg földszintes, majd emeletessé átalakított palota Krisztinaváros egyik legjelentősebb történelmi épülete. A 19. század negyvenes éveiben Áldásy Antal budai városi elöljáró építtette. 1855-1866 között ez az épület volt családi otthona a Lánchíd és az Alagút skóciai születésű angol építészének, az Áldásy családba nősült Adam Clarknak.

 

A helyszín csak vezetett séta keretében látogatható. Az épület bejárása során nemcsak az épület történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem az épületben működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményeivel is. A csoportok 10 és 12 órakor indulnak az épület bejárata elől. Vezető: dr. Ács Piroska. A részvétel regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Jelentkezéseket csak korlátozott számban tudunk fogadni. (Az egyes séták időtartama: 90 perc.)

 

A séták időpontja:

2017. szeptember 16. (szombat):

10.00 óra   BETELT!

12.00 óra   BETELT!

 

2017. szeptember 17. (vasárnap):

10.00 óra   BETELT!

12.00 óra   BETELT!

 

 

A sétákra regisztráció szükséges az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Az épület egyéni bejárására nincs lehetőség!

 

Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 57.

Telefon: +36 1 375-1184/124

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: http://www.oszmi.hu

 

Share