Központok és perifériák

Húsvéti ünnepség az Arc-en-Ciel Színházban. Párizs,1930-as évek
 
 
A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet éves bábművészeti konferenciájának témája 2017-ben a központ és a periféria kérdése. Hol helyezkedik el a bábművészet a színházművészet egészén belül? Milyen erővonalak, trendek mutathatók ki a kortárs bábszínházban, illetve melyek tárhatók fel a történeti kutatások segítségével? A konferenciára olyan előadásokat is várunk, amelyek az alkotók, illetve az intézmények egymáshoz való viszonyát, közvetett vagy közvetlen hatását vizsgálják. Különösképp felhívnánk a kutatók figyelmét az alkotói közösségek és a mester-tanítvány viszony megjelenésére a bábművészetben.
Várjuk mindazon jelentkezőket, akik akár történeti, akár jelenkori alkotásokkal, alkotókkal, intézményekkel foglalkozva vállalkoznak a központ és a periféria viszonyának vizsgálatára, magyarázatára, akár intézményi, akár alkotói szempontok alapján.
 

A jelentkezés határideje: 2017. szeptember 20.

Az előadások maximális időtartama: 15 perc

A jelentkezés módja: az előadás címével és 100 szavas, az előadás tervezett téziseit összefoglaló absztrakttal, továbbá a jelentkező nevének, címének, intézményének megadásával. A jelentkezéseket elektronikus úton, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

A konferencia időpontja: 2017. október 13. (péntek) 10.00-18.00 

Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.)

A konferencia egybeesik a Blattner Géza munkásságát bemutató Szivárvány Európa felett című kiállításunk finissage-ával, a konferencia szünetében tárlatvezetést tartunk.

 
 
Share