Nyinák és Alexandrák színpadra! - Ruttkai Éva emlékezete

SZÍNJÁTSZÓ VERSENY KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

Ruttkai Éva, a Vígszínház kiemelkedő művésze idén lenne 90 éves. Emlékére versenyt hirdetünk középiskolás diákoknak. E felhívással egyrészt Ruttkai Éva emlékének adózunk, másrészt lehetőséget szeretnénk nyújtani a fiataloknak arra, hogy újraértelmezve az egy évszázaddal ezelőtt íródott történeteket megmutassák, ők mit gondolnak emberi kapcsolatainkról, szerelemről, barátságról, az emberi helytállás lehetőségeiről.

A színésznő által kedvelt és sokat játszott Csehov- illetve Molnár Ferenc-művek közül az alábbiakat választottuk ki a játékhoz:
 
Anton Pavlovics Csehov: SIRÁLY és CSERESZNYÉSKERT; Molnár Ferenc: A HATTYÚ
 

 
A megjelölt drámai szövegek közül egy szabadon választott jelenettel lehet pályázni.
A részlet időtartama maximum 15 perc.
Kérjük, hogy a rögzített jelenetet DVD-n juttassák el címünkre: PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (1013 Budapest, Krisztina krt. 57.) Szebényi Ágnes nevére vagy töltsék fel a youtube-ra („nem nyilvános” opció) majd a linket küldjék el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre. Jelige: Ruttkai Éva.
 
A VERSENY MENETE
 
Az elkészült produkciók beküldési (illetve feltöltési) határideje: 2017. november 23.
Eredményhirdetés: 2017. december 1.
A legjobb produkciók gálaműsora: 2017. december 9.
 
Kérjük, hogy a jelenetek időtartamára vonatkozó információt vegyék komolyan, az értékelésnél ez is szempont lesz! 
 
NYEREMÉNYEK
 
A legjobbak részt vehetnek a gálán, továbbá könyvek, hangoskönyvek, színházjegyek és egyéb tárgyi ajándékok kerülnek kiosztásra.
 
Bővebb információ Szebényi Ágnestől. Tel: 1-375-1184/105 mellék; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
Share