Szubjektív tárlatvezetés a Kassákizmus 3. kiállításban

Szubjektív tárlatvezetés Topor Tündével és Winkler Nórával a Kassákizmus 3. Új dráma, új színpad - A magyar avantgárd színházi kísérletei című kiállításban.
 
Milyen volt Kassák Lajos kapcsolata a színházzal? Sikerült kihúzni Simon Jolán torkából a tragikus cérnaszálat vagy eleven gyerek esett ki az orrlyukából? Egyáltalán mit jelent az, hogy az avantgárd színház kísérletei? Hogyan lehet úgy gondolkodni a színházról, hogy lebontjuk a hagyományos kereteket, és felépítünk egy teljesen új teret? 
Az Artmagazin legendás páros vezetése ezúttal a Bajor Gizi Színészmúzeumba látogat, hogy bemutassák, hogyan teremtettek hidat az avantgárd színház vívmányai a képzőművészet és a színpadi alkotás között. A kiállítás kapcsán szó lesz arról, hogy mi volt Kassák Lajos véleménye a színházról, és hogyan képzelte a mechanika színpadi térbe való beépítését, milyen szerepe volt Simon Jolánnak a MA folyóirat életében, valamint hogy az olyan mára már legendássá vált alkotók, mint Moholy-Nagy László és Bortnyik Sándor mit gondoltak az előadó művészet lehetőségeiről és fontosságáról. Az estére pedig Palasovszky Ödön és a zöld szamár veti vigyázó tekintetét. 
 
 
IDŐPONT: 2017. december 9. (szombat) 16 óra 
HELYSZÍN: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.)
BELÉPŐ: 1000 Ft/fő
 

 
 
Share