Pulszky Károly-díjban részesült Szabó Attila, a PIM-OSZMI igazgatóhelyettese

Szabó Attila, a PIM-OSZMI igazgatóhelyettese 2018. április 21-én a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közgyűlésén Pulszky Károly-díjban részesült. A kitüntetést átadta Török Róbert, az MKVM igazgatóhelyettese, a Pulszky FIAT elnöke. A Pulszky Károlyról elnevezett díj a 40 évet be nem töltött muzeológusoknak, restaurátoroknak vagy közművelődési szakembereknek adományozott szakmai elismerés. Idén a választmány a beérkezett jelölések alapján megosztva dr. Vas Zoltánnak és Szabó Attilának ítélte oda a díjat.
 

Szabó Attila a díjátadón

A Pulszky Károly-díj emlékplakettje
 
A díj indoklása:  
 
Szabó Attila színháztörténész, szakmai munkájával 2008 óta járul hozzá a múzeum sikeres működéséhez a színháztörténeti muzeológia területein. A nemzetközi tudományos téren pályája már eddig is rendkívül sikeresnek mondható, számos ösztöndíjat nyert el és teljesített. Muzeológusi munkája a múzeumi tevékenység szinte minden területére kiterjed, pl. tudományszervezés, látványtervezés, kurátori munka, oktatói munka. Nemzetközi projektekben, hosszú távú nemzetközi szakmai együttműködések kiépítésében vett részt, ahol a keretprogramok kidolgozása és koordinálása volt a feladata régiós társmúzeumokkal (cseh, szlovák, lengyel színházi társmúzeumok) valamint kutatóintézetekkel együtt. A múzeum digitalizációs folyamatainak kiépítése, korszerűsítése, stratégiájának megalkotása, digitális tartalmak tervezése, kivitelezése köthető nevéhez. Számos publikációja jelent meg a múzeum, színháztörténet, színházelmélet, kortárs színház témakörében magyar és idegen nyelven. A Pulszky Társaság és a Pulszky FIAT aktív, újraalapító tagja.
 
A Pulszky Társaság idei díjazottjai
Pulszky Ferenc-díjat vehetett át Dr. habil Füköh Levente, Éri István-díjban részesült dr. Vásárhelyi Tamás, Pulszky Károly-díjat kapott dr. Vas Zoltán és Szabó Attila
 
 
 
Share