Digitális múzeum gyerekeknek

Virtuális séták

 
A Bajor Gizi Színészmúzeum állandó és időszaki kiállításai nem csak a felnőttek számára nyújtanak kellemes perceket és szolgálnak hasznos információkkal. Folyamatosan bővülő kínálatunkban online sétákkal bizonyítjuk, hogy számotokra is érdekes lehet a sok műtárgy között barangolni, játékos feladatok révén új ismeretekhez jutni. Tartsatok velünk!
  

Kézműves kuckó

Ha már kimerültetek a tanulástól vagy egyszerűen vágyódtok egy kis pihentető elfoglaltságra, kukkantsatok be színházi műhelyünkbe és készítsétek el valamelyik kedvetekre való tárgyat. A sikerélmény garantált!

 
 

Játékok

 
Közös családi időtöltéshez ajánljuk az alábbi fejtörőket. Érdekel a színház világa? Szereted a rejtvényeket? Szívesen töröd a fejed, hogy megoldj egy-egy feladatot? Ha igen, itt a helyed! Játssz velünk! Hívd ide nagyszüleidet, emlékeik fölidézése hozzásegít a jó megoldásokhoz!
 
 
 

Színház az egész...

 
A színház varázslatos világát szeretnénk közelebb hozni a fiatalokhoz. Letűnt korok színházépületei, színházi szokásai épp oly érdekesek lehetnek, mint egy mai teátrum működése, a benne dolgozók mindennapjai, a színészektől a világosítókig vagy a díszítőkig. Hasznos információkkal szolgál egy-egy drámai mű színpadi feldolgozásának elemzése, a látottak megértését segítő kérdések és megfigyelési szempontok sora. Útmutató lehet mindehhez a három online feladatlap, mely különböző korosztályok számára kínál hasznos időtöltést a témában.