Digitális múzeum

Digitális múzeum felnőtteknek

A múzeumlátogatást rendszerint személyes jelenléthez kötjük. Ám adódnak helyzetek, amikor nem áll módunkban fölkeresni kedvenc kiállításunkat, viszont szívesen látnánk, hallanánk többet egy-egy gyűjteményről, érdekes műtárgyról, kapcsolódó történetekről vagy épp örömmel csatlakoznánk egy otthonról is élvezhető tárlat megtekintéséhez. Az itt található kisfilmek, összeállítások révén megismerhetik az érdeklődők az intézményünkben folyó munkát, az itt tevékenykedő szakembereket, a magyar színháztörténet egyedülálló kincsestárát.

 

Image

Virtuális séták

A személyes találkozások mellett, a kurátori vagy szubjektív tárlatvezetéseken túl, érdekes lehet a kiállítóterek önálló fölfedezése is. Ehhez nem kell feltétlen ellátogatni kiállítóhelyünkre, a Bajor Gizi Színészmúzeumba. Otthonról is fölkereshetnek bennünket és a modern technika jóvoltából távolról is körbejárhatják állandó és időszaki kiállításainkat.

Bővebben

 

 

Image

Kincsvadászat

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gazdag gyűjteményének csupán egy-egy apró szeletét tudjuk kiállításokban megmutatni az érdeklődőknek. A műtárgyak többsége, megannyi különleges darab raktáraink mélyén pihen. Szeretnénk e sokrétű kollekcióból olyan tárgyakkal megismertetni önöket, melyekről az adott gyűjteményben dolgozó muzeológus, gyűjteményvezető mesél.

Bővebben

 

 

Image

Színészportrék

E zenés vetítések során olyan legendás színészeket idézünk meg, akikre az idősebb generációknak jó visszaemlékezni és akiket a fiataloknak érdemes megismerni. A válogatás fő szempontja, hogy egy-egy művész portréja minél több gyűjteményből válogatott, róla szóló anyagból álljon össze. Így a színészportrék mellett intézményünk színháztörténeti anyagának sokszínűségébe is betekintést nyerhetnek az ide látogatók.

A tartalom feltöltés alatt...

 

 

Image

3D múzeum

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.

Bővebben

 

Digitális múzeum gyerekeknek

Számtalan lehetőséget rejt a virtuális világ számotokra. Szeretnénk, ha e bőséges online kínálatból időnként bennünket választanátok. A színházak működése, a színészek munkája, megannyi kulisszatitok és kapcsolódó történet izgalmas színfolt a múzeumok kínálatában. E különleges világot tárjuk föl nektek sok érdekességgel, játékkal és humorra. Tartsatok velünk!

 

Image

Virtuális séták 

A Bajor Gizi Színészmúzeum állandó és időszaki kiállításai nem csak a felnőttek számára nyújtanak kellemes perceket és szolgálnak hasznos információkkal. Folyamatosan bővülő kínálatunkban online sétákkal bizonyítjuk, hogy számotokra is érdekes lehet a sok műtárgy között barangolni, játékos feladatok révén új ismeretekhez jutni. Tartsatok velünk!

Bővebben

 

 

 

Image

Kézműves kuckó

Ha már kimerültetek a tanulástól vagy egyszerűen vágyódtok egy kis pihentető elfoglaltságra, kukkantsatok be színházi műhelyünkbe és készítsétek el valamelyik kedvetekre való tárgyat. A sikerélmény garantált!

Bővebben

 

 

Image

Játékok

Közös családi időtöltéshez ajánljuk az alábbi fejtörőket. Érdekel a színház világa? Szereted a rejtvényeket? Szívesen töröd a fejed, hogy megoldj egy-egy feladatot? Ha igen, itt a helyed! Játssz velünk! Hívd ide nagyszüleidet, emlékeik fölidézése hozzásegít a jó megoldásokhoz!

Bővebben