Szubjektív tárlatvezetés Takács Katalin színművésszel

A Bajor Gizi Színészmúzeumban látható KULISSZÁK MÖGÖTT című állandó kiállítás a színházi alkotófolyamatot bemutatva vezeti végig a látogatót a magyar színháztörténet kiemelkedő pillanatain, idézi fel a színházművészet felejthetetlen alkotóit. Érdekes vállalkozás a régmúlt színházi valóságát egy kortárs művész szemével látnunk. A színházi világnap alkalmából TAKÁCS KATALIN színművész kalauzolja az érdeklődőket a tárlatban.

Takács Katalin színművészetünk egyik kimagasló alakja. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán a rangos Horvai István-Kapás Dezső osztályban szerzett diplomát. 1975-ben a Veszprémi Petőfi Színháznál kezdte pályafutását. 1980-tól a debreceni Csokonai Színházban, 1981-től a szolnoki Szigligeti Színházban játszott, majd 1985-től a Radnóti Miklós Színház művésze volt. Ezt követően 1994-től az Új Színházban dolgozott. 2012-től a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt. Jelenleg a Budaörsi Latinovits Színház társulatában játszik.
A színészi hivatásról vallott gondolatai fölérnek egy világnapi üzenettel: “A munka mindig gyógyító. Játék közben nincs nátha, izomláz, fejfájás. Hihetetlen erőt ad, amikor egy olyan darabot játszom, aminek tétje van, mindegy, hogy kicsi vagy nagy a szerepem. Erre mondta azt egy kollegám, hogy »Te, Takács, te egy örömszínész vagy!«
BESZÉLGETŐTÁRS: Gajdó Tamás színháztörténész
A program 2021. március 27. (szombat) 15 órától tekinthető meg az OSZMI YouTube-csatornáján: