Szubjektív tárlatvezetés a Róna Viktor-kiállításban - ONLINE

RÓNA VIKTOR (1936-1994) a magyar tánctörténet rendkívüli egyénisége, a ténylegesen világhírű hazai előadóművészek maroknyi közösségének egyik legizgalmasabb, legszínesebb alakja. Életéről, roppant önfegyelemmel épített pályájáról soha korábban nem született kiállítás, személyét, munkásságát összegző igényű kiadvány nem tárgyalta, s részletes életrajzát sem írta meg senki a halála óta eltelt bő negyed század során.

A HERCEG A VASFÜGGÖNY MÖGÜL című kiállítás az OSZMI kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeum négy, földszinti kiállítótermében látható, felidézve a művész élettörténetét, pályaképét, annak legfontosabb egységeit. Róna gyerekkorát, tanulmányait, legfontosabb szerepeit, nemzetközi pályafutását a látogatók gazdag fénykép- és dokumentum-válogatás segítségével ismerhetik meg. A járványhelyzet miatt a tárlat jelenleg nem látogatható, így kísérőprogramjait online tesszük elérhetővé az érdeklődőknek.
Ezúttal SZAKÁLY GYÖRGY Kossuth- és Liszt-díjas balettművész, A Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze lesz a vendégünk, akivel a tárlat kurátora, Halász Tamás beszélget.
A PROGRAM MEGTEKINTHETŐ: 2021. április 29. (csütörtök) 9 órától az OSZMI YouTube-csatornáján: