Hírek, események

2020.06.19

Elérhető a támogatott produkciók adatbázisa.

A regisztrált befogadó intézmények számára már elérhetőek a támogatott produkciók. Kérjük, figyeljék a regisztrációban megadott email címre érkező értesítést a hozzáférésről, illetve a folyamatra vonatkozó leírásáról. Az adatbázis a szerződéskötések ütemében folyamatosan frissül, ezért érdemes többször is visszalátogatni az oldalra a megadott linken keresztül.

2020.06.08

Az A38 kuratóriuma munka közben.

  A képen (balról jobbra) Póka
Egon, Bognár Attila, Little G Weevil és Bali Dávid láthatóak.

2020. május 27.

Kuratóriumi ülések keretében bírálják el a pályázatokat

A „Köszönjük, Magyarország!” program keretében beérkezett pályázatok elbírálásával az EMMI a kultúrstratégiai intézményeket bízta meg. A felhívásra a meghirdetett kategóriákban összesen 4297 pályázati anyag érkezett:

Kuratóriumi ülés a Nemzeti Táncszínházban
Fotó: Homoki László

 

·         a Nemzeti Színház független színészek, színházi dolgozók, bábszínészek kategóriában 419,

·         a Hagyományok Háza népzenei, néptánc és cigányzenei művészek kategóriában 780,

·         a Nemzeti Táncszínház kortárs táncművészet kategóriában 191,

·         a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ artisták, utazó cirkusz és független cirkuszi társulat kategóriában 145,

·         a Petőfi Irodalmi Múzeum könnyűzenei alkotók, írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők kategóriában 1860,

·         a Filharmónia Magyarország Kft. komolyzenei alkotók kategóriában 372,

·         és a Budapest Music Center jazz művészek kategóriában 530 beérkezett pályamű értékelését kezdte meg.

A pályázatokat az intézmények által összehívott kuratóriumi üléseken vitatják meg.  

Az elbírálást követően a támogatott előadó-művészeti produkciók listáját a program koordinációs tevékenységét ellátó Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet honlapján (www.oszmi.hu) teszi elérhetővé a produkciók iránt érdeklődő helyszíneknek és intézményeknek.

Kuratóriumi ülés a Nemzeti Táncszínházban

 

Döntés született a Köszönjük, Magyarország! pályázat cirkuszművészeti kategóriáiban

Összeült a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által felkért kuratórium, értékelték a Köszönjük, Magyarország! program cirkuszművészeti pályázatait. Az 5 fős kuratórium tagjai, Graeser József, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ szakmai vezetője, Török Ferenc, a Baross Imre Artistaképző Intézet oktatási szakembere, Donnert Károlyné, Picard Attiláné és ifj. Nereus Lajos artisaművészek közel összesen 145 cirkuszművészeti pályázatot értékeltek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd forintos kerettel támogatja a független előadó-művészeket: színészeket, színházi dolgozókat, bábszínészeket, népzenészeket, néptáncosokat, cigányzenészeket, kortárs táncművészeket, könnyű- és komolyzenészeket, jazz zenészeket és artistaművészeket. A járvány elleni védekezés miatt jelenleg nem lehetséges rendezvényeket, előadásokat, koncerteket tartani, a független előadóművészek így több hónapnyi fellépti díjtól esnek el.

A Köszönjük, Magyarország! pályázat lehetőséget teremt arra, hogy a pandémiás időszakban támogatásban részesüljenek a szabadúszó művészek, akik a járványhelyzet elmúlása után a támogatásért cserébe fellépéseket, előadások megtartását vállalják. A művészeti ágak pályázatait egy-egy nemzetstratégia intézmény fogadta és bírálta el, az artistaművészekét a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.

A tanácskozás végén a pályázatok közel 80%-át ítélték támogatásra alkalmasnak. A döntés során figyelembe vették azt is, mely artista zsánerszámok adhatók elő cirkuszon kívül is, esetlegesen egy-egy rendezvényen.

Az elnyert támogatási összegek arányában az artistaművészek meghatározott számú fellépést, a cirkuszi társulatok előadások megtartását vállalják.

Forrás: https://fnc.hu/hirek/dontes-szuletett-a-koszonjuk-magyarorszag-palyazat-cirkuszmuveszeti-kategoriaiban/?fbclid=IwAR3RDp6ajElVpPMoPJ9G5e_ohCpfMtWdheOY8f0wDhEm1gc_STYsgheJN0c

 

 

Kedves Érdeklődők!

A „Köszönjük, Magyarország!” című program pályázati szakasza 2020. május 18-án lezárult.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a felhívásra minden előadóművészeti műfajban várakozásainkat felülmúló számban érkeztek pályázatok. Ezek feldolgozását és értékelését megkezdtük.

A pályázatok bírálati szakaszát követően a nyertesek listáját és a programmal kapcsolatos aktuális információkat a Petőfi irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet honlapján tesszük közzé.  

A program keretében támogatott előadóművészeti produkciók listáját előzetes regisztrációt követően az érdeklődő befogadó helyszínek és intézmények rendelkezésére bocsátjuk. A szolgáltató és információs felület kialakítása folyamatban van.   

Kövessék híreinket a www.oszmi.hu oldalon, további kérdéseiket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk.