EMLÉKTÁR

Az Emléktár közel 2.100 darabból álló kollekciója a múzeum legszínesebb gyűjteménye, mely az országban egyedülállóan a magyar színház alakjaihoz köthető tárgyi anyagot egyesíti.

A bútoroktól a szőnyegeken át a szemüvegekig, parfümökig, cigarettatárcákig, ruhadarabokig számos, szinte felsorolhatatlan típusú tárgy fordul elő. Ezek révén a kutatók és látogatók teljesebb, személyesebb képet kaphatnak egy-egy színészről, színházi alkotóról, a környezetéről, az ízléséről és szokásairól.

Ebben a gyűjteményben találhatók meg a Nemzeti Színház első épületének és a Blaha Lujza téri Népszínház–Nemzeti Színház épületének fennmaradt díszítményei, berendezési tárgyai. Itt sorakoznak a művészek kitüntetései, ezüstkoszorúi és jubileumi ajándékai.

A

 

KUTATÓSZOLGÁLAT:

hétfő, szerda: 9.00 – 16.00 óra

A gyűjtemény kutatási engedéllyel kutatható, mely letölthető innen!

A kutatási szabályzat itt olvasható.

A

MUNKATÁRSAK:

dr. Ács Piroska (főmuzeológus, gyűjteményvezető): 061 225 0874,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Megyery Noémi (muzeológus) 061 375 1184/116,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.