SZÍNHÁZI KALAUZ  - GEROLD LÁSZLÓRA EMLÉKEZÜNK. ONLINE! 2020. nov. 27.

Bővebben

HERCEG A VASFÜGGÖNY MÖGÜL - RÓNA VIKTOR . Online könyvbemutató, nov. 20. 

Bővebben

RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS az OSZMI-ban és a Bajor Gizi Színészmúzeumban - nov. 11-től

Bővebben

SZÍNHÁZ ÉS FORRADALOM - Gajdó Tamás írása 1956-ról a színészmemoárok tükrében

BővebbenKiállítások

 

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
"Miért is éljen egy athéni ember Spártában?"
Szendrő József életútja, avagy egy közösségteremtő magányossága három részben
A színház sokféle tehetség gyűjtőhelye – ebben a műhelyben írók, rendezők, műfordítók, színházigazgatók és színészek teremtenek közösséget. Ritka az a színházi ember, aki a felsorolt tevékenységeket kipróbálta, és mindegyikben megmutatkozott tehetsége. Szendrő József e ritka színházi emberek közé tartozott. Ki volt ő? Nyugtalan lélek? Megalkudni képtelen ember? Helyét kereső művész? Valószínűleg mindhárom. Ha életútjának főbb állomásait sorra vesszük, különös huszadik századi sorstörténet rajzolódik ki. 
 

A hónap műtárgya

 
Mensáros László Hamletjének hangfelvétele
 
Már a két világháború között is közvetítettek színházi előadásokat a Magyar Rádióban. A színházigazgatók ekkor még úgy vélték, hogy a rádióadás remek reklám, kedvcsináló. Az élő közvetítéseket az 1950-es évektől felváltotta a rögzített színházi előadások sugárzása. Számos színházi előadás felvétele fennmaradt, míg a közvetítések többsége az éterbe hullt...

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.