•  

ELMARAD! Bábszínházi világnap - 50 éves az OSZMI Bábgyűjteménye. BGM, márc. 20.

Bővebben

Az OSZMI üzenete a színházi világnap alkalmából - 2020. március 27.

Bővebben

ELMARAD! Színésztársalgó - Kalocsay Miklósra emlékezünk. BGM, 2020. március 26.

Bővebben

Az OSZMI és a Bajor Gizi Színészmúzeum határozatlan ideig ZÁRVA tart!

Bővebben

Kiállítások

Hirek

 

Karantén-blog

 
Darvas Iván és 1956
 
Darvas Iván tevékenyen részt vállalt az 1956-os forradalomban, egyebek mellett kiszabadította Attila bátyját a börtönből, akit hazaárulással, kémkedéssel vádoltak, és nagyon hosszú ideig úgy tűnt, fel fogják akasztani. Aztán tíz évet kapott. Darvas Ivánt 1957 májusában tartóztatták le és kisamnesztiával 1959. április 4-én szabadult...

A hónap műtárgya

 
A. Tóth Sándor és a párizsi Szivárvány
 
2019-ben nemzetközi szinten is ismert bábművészeti emlékekkel gyarapodott a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum Bábtára. Az Arc-en Ciel (Szivárvány) bábszínház egyik első, legismertebb plakátterve, Blattner Géza és felesége Sulyok Helén portréja valamint egy marionett figura vázlata hiánypótló darabok gyűjteményünkben.

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.