•  
 •  
   
   
 •  
   
 •  
   

 PERCRŐL PERCRE RÓNA VIKTORRAL. ONLINE PROGRAM, 2021. május 6.

Bővebben

ONLINE SZÍNHÁZI VETÉLKEDŐ - középiskolásoknak az OSZMI szervezésében

Bővebben

SZUBJEKTÍV TÁRLATVEZETÉS a Róna Viktor-kiállításban Szakály Györggyel. ONLINE, ápr. 29.

Bővebben

FIGYELEM!  Tájékoztató kiállításaink és kutatószolgálatatunk látogatásáról!

BővebbenKiállítások

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
„A kételyekből építkezem" - Kaszás Attila (1960-2007)
 
1960. március 16-án született Kaszás Attila, aki - szinte felfoghatatlan - már tizennégy éve nincs közöttünk. Korai halála pótolhatatlan űrt hagyott maga után a magyar színházi életben. Szebényi Ágnes írása pályájának fő állomásait felvillantva emlékezik kiváló színművészünkre, aki idén még csak hatvanegy esztendős lenne.
 

A hónap műtárgya

 
Szeleczky Zita argentínai emlékalbuma
 
Az Országos Színháztörténeti Múzeum Intézet fotótára a közelmúltban egy különleges albummal gyarapodott, amely a magyar színháztörténet egy kevéssé ismert fejezetének állít emléket. Az értékes összeállítás az Argentínai Magyar Nemzeti Színház bemutatóit dokumentálja. A társulatot Szeleczky Zita alapította, az ő hagyatékából került gyűjteményünkbe a dokumentum. Péter Zsolt írása.

MÉDIATÁR

Médiatárunkból a YouTube-csatornánkon megtalálható, az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek érhetők el.

 
 

Digitális múzeum

Digitális múzeumunkban virtuális sétákat tehetnek a Bajor Gizi Színészmúzeum tereiben; megismerkedhetnek a raktárainkban őrzött, különleges színházi relikviákkal; felidézhetik egy-egy legendás művész alakját és játszva tanulhatnak a színházról kicsik és nagyok egyaránt.