PINCÉTŐL A PADLÁSIG - esti villaséta a múzeumban. BGM, 2022. szept. 23.

Bővebben

 REJTÉLY A VILLÁBAN - családi program a múzeumban. BGM, 2022. szept. 24.

Bővebben

 KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS  a Börcsök Enikő-emlékkiállításban. BGM, 2022. szept. 28.

Bővebben

 KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS  a Latinovits Zoltán-emlékkiállításban. BGM, 2022. szept. 29.

BővebbenKiállítások

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
"Örömteremtő művész - nagy játékos." - Száz éve született Agárdy Gábor
 
Ablonczy László, a Nemzeti egykori igazgatója, így emlékezett a 20. század második felének egyik legjelentősebb színházművészére: „Virtuózan ismerte Molnár Ferenc Monarchiájának világát, és otthon volt a Hargitán is. Amiben játszott, az sikert ígért. Mert Agárdy Gábor a csodák tudója, örömteremtő művész, nagy játékos volt.” Születésének századik évfordulója alkalmából Gajdó Tamás írásával emlékezünk rá.
 

A hónap műtárgya

 
Színpadról a Vatikánba – Agárdy Gábor: Vázlat Szent István király pannonhalmi ikonjához
 
Agárdy Gábor (1922-2006) a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész  születésének századik évfordulójára emlékeztünk 2022. augusztus 2-án. Hónap műtárgya rovatunk következő írása azonban nem a kiváló színművészről, hanem az elismert képzőművészről, ikonfestőről szól – a rajz bemutatásával egyúttal első királyunk és az államalapítás ünnepe előtt is tisztelgünk.
 
 

MÉDIATÁR

Médiatárunkból a YouTube-csatornánkon megtalálható, az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek érhetők el.

 
 

Digitális múzeum

Digitális múzeumunkban virtuális sétákat tehetnek a Bajor Gizi Színészmúzeum tereiben; megismerkedhetnek a raktárainkban őrzött, különleges színházi relikviákkal; felidézhetik egy-egy legendás művész alakját és játszva tanulhatnak a színházról kicsik és nagyok egyaránt.