Lezárult a "Köszönjük, Magyarország!" című program pályázati szakasza - közlemény

Bővebben

KIS SZÍNHÁZTÖRTÉNET: Szerelem háború idején - Bajor Gizi és Hatvany Lajos kapcsolata

Bővebben

IRODALMI SÉTÁK A SZÍNÉSZMÚZEUMBAN - új múzeumpedagógiai foglalkozást hirdetünk

Bővebben

ÚJRANYITÁS! - Az OSZMI kutatószolgálata 2020. június 2-től korlátozásokkal ismét látogatható!

Bővebben

Kiállítások

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
Négy párhuzamos 20. századi művészsors
 
1914 az az esztendő, amikor a 20. század magyar színháztörténetének négy kiemelkedő alakja megszületett. Májusban Mészáros Ági, júliusban Tolnay Klári, októberben Gellért Endre és decemberben Lukács Margit. 
Az ő pályájukat, sorsuk alakulását, találkozási pontjaikat feltérképezve sajátos tükröződésben szemlélhetjük múltunkat és ezen belül a magyar színház közelmúltját.

A hónap műtárgya

 
A. Tóth Sándor és a párizsi Szivárvány
 
2019-ben nemzetközi szinten is ismert bábművészeti emlékekkel gyarapodott a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum Bábtára. Az Arc-en Ciel (Szivárvány) bábszínház egyik első, legismertebb plakátterve, Blattner Géza és felesége Sulyok Helén portréja valamint egy marionett figura vázlata hiánypótló darabok gyűjteményünkben.

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.