VILLAKONCERT - kamarazene a múzeumban. Bajor Gizi Színészmúzeum, 2022. május 25.

Bővebben

 KERTMOZI - Volt egyszer egy család. Bajor Gizi Színészmúzeum, 2022. május 26.

Bővebben

 KERTMOZI - Volt egyszer egy család. Bajor Gizi Színészmúzeum, 2022. május 26.

Bővebben

NYÁRI TÁBOROK a Bajor Gizi Színészmúzeumban 7-12 éveseknek

BővebbenKiállítások

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
„A pokol tüzétől a szenvedély Himalájájáig” - Száz éve született Pécsi Sándor
 
Pécsi Sándor korai halála a XX. századi magyar színháztörténet egyik legtragikusabb eseménye. Különleges alkotóval lett szegényebb színházi életünk. Születésének századik évfordulója alkalmából Szebényi Ágnes írásával emlékezünk rá.
 
 

A hónap műtárgya

 
Szigeti József: A vén bakancsos és fia, a huszár - A Játékszín előadásának felvétele
 
A hónap műtárgya című sorozatunkban a 200 éve született Szigeti József (1822-1902) íróra, színészre emlékezve az Audiovizuális archívum egyik ritkaságát mutatjuk be. A Játékszínben A vén bakancsos és fia, a huszár című előadást 1985-ben Berényi Gábor rendezte.
 
 

MÉDIATÁR

Médiatárunkból a YouTube-csatornánkon megtalálható, az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek érhetők el.

 
 

Digitális múzeum

Digitális múzeumunkban virtuális sétákat tehetnek a Bajor Gizi Színészmúzeum tereiben; megismerkedhetnek a raktárainkban őrzött, különleges színházi relikviákkal; felidézhetik egy-egy legendás művész alakját és játszva tanulhatnak a színházról kicsik és nagyok egyaránt.