Rácz Vali a dizőz - könyvbemutató és emlékest. Szatyor Bár, június 16.

Bővebben

Tradíció és innováció. 70 év báb  - Felhívás bábművészeti konferencián való részvételre

Bővebben

Szolgáltatási szünet az OSZMI-ban - 2019. július 1. - augusztus 25.

Bővebben

Évadzáró villakoncert a klezmer muzsika jegyében. Bajor Gizi Színészmúzeum, június 19.

Bővebben

Kiállítások

Hirek

 

A hónap műtárgya

 
Kun Zsuzsa és a londoni szarvasok
 
Kun Zsuzsa a XX. századi magyar tánc egyik legtöbbet fotózott művésze volt. A hónap műtárgya-sorozatunk jelen írásának tárgya egy több szempontból is rendhagyó fotóválogatás, melynek darabjait soha sehol nem publikálták korábban, azokon – bízvást állítható – egy kevéssé ismert Kun Zsuzsával találkozhatunk. 
 
 

Betekintő - színházi blog

 
"Nem mindennapi élmény" - könyvbemutató
 
Nászta Katalin színművész Thália erdélyi napszámosaival félszáz interjút készített az 1980-as évek elején. Seregszemlét tartott ekkor a legfontosabb magyar társulatokban: megszólaltatta az idősebb generációhoz tartozó, legendás alkotókat, főiskolai tanárait, évfolyamtársait és kollégáit. E vallomásokból szerkesztett kötetének bemutatójára 2019. május 30-án került sor az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet könyvtárban.

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.