RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS az OSZMI-ban,  2022. július 15. (péntek)

Bővebben

 RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS az OSZMI Könyvtárában, 2022. aug.1-19.

Bővebben

 MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA a Bajor Gizi Színészmúzeumban. 2022. június 25.

Bővebben

 KERTMOZI A MÚZEUMBAN - Fotó Háber (1963). BGM, 2022. június 30.

BővebbenKiállítások

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
"Örömteremtő művész - nagy játékos." - Száz éve született Agárdy Gábor
 
Ablonczy László, a Nemzeti egykori igazgatója, így emlékezett a 20. század második felének egyik legjelentősebb színházművészére: „Virtuózan ismerte Molnár Ferenc Monarchiájának világát, és otthon volt a Hargitán is. Amiben játszott, az sikert ígért. Mert Agárdy Gábor a csodák tudója, örömteremtő művész, nagy játékos volt.” Születésének századik évfordulója alkalmából Gajdó Tamás írásával emlékezünk rá.
 

A hónap műtárgya

 
Aki mást felüdít, maga is felüdül - Bodor Aladár Fejvásár című bábdarabjának kézirata
 
Hónap műtárgya rovatunkban ezúttal Bodor Aladár (1880-1952) Fejvásár című, felnőtteknek szóló bábdarabja szerepel. Papp Eszter írása ismerteti Bodor Aladár munkásságát és kiderül belőle az is, hogy mi varázsolta derűssé a művész megpróbáltatásokkal teli életét.
 
 

MÉDIATÁR

Médiatárunkból a YouTube-csatornánkon megtalálható, az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek érhetők el.

 
 

Digitális múzeum

Digitális múzeumunkban virtuális sétákat tehetnek a Bajor Gizi Színészmúzeum tereiben; megismerkedhetnek a raktárainkban őrzött, különleges színházi relikviákkal; felidézhetik egy-egy legendás művész alakját és játszva tanulhatnak a színházról kicsik és nagyok egyaránt.