"MA AZ VAGYOK, AKI ELŐTTETEK ÁLL" - szobaszínházi előadás. BGM, 2020. szept. 25. 

Bővebben

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS a Róna Viktor-emlékkiállításban, 2020. szeptember 25.

Bővebben

FIGYELEM!  Koronavírus-helyzettel összefüggő intézkedések múzeumi programjainkon

Bővebben

RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS az OSZMI-ban 2020. szeptember 23-án

BővebbenKiállítások

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
Kabos Gyula és a színpad
 
Kabos Gyula alakja filmszínészként maradt meg az utókor emlékezetében. Ki ne ismerné a Hyppolit, a lakáj Schneider Mátyását, a Meseautó Halmos Aladárját vagy a Lovagias ügy Virág Andorját? Színházi pályafutásáról kevesebb szó esik, pedig számos színpadi szerepet is eljátszott. Ezeket mutatja be Szebényi Ágnes írása.
 
 

A hónap műtárgya

 
A fotográfus rejtélye, avagy amikor a segítség a Föld túloldaláról érkezik
 
E havi rovatunkban – rendhagyó módon – nem gyűjteményünk egyik becses darabját mutatjuk be, hanem egy különleges nyomozás eddigi eredményével és egy magántulajdonban levő fotókollekcióval ismertetjük meg olvasóinkat.
 

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.