VILLAKONCERT a múzeumban. Bajor Gizi Színészmúzeum, 2020. október 15. 

Bővebben

PINCÉTŐL A PADLÁSIG - esti villaséta a múzeumban. BGM, 2020. október 17.

Bővebben

FIGYELEM!  Koronavírus-helyzettel összefüggő intézkedések múzeumi programjainkon

Bővebben

AZ OSZMI PROGRAMJAI a Múzeumok Őszi Fesztiválján - 2020. szept. 28.- nov. 11.

BővebbenKiállítások

 

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
"Kultúrával a békéért"
 
A PIM-OSZMI Bábtárának kézirattárában számos szövegkönyvet őrzünk. Ezek között találunk professzionális bábszínházakban előadott darabokat, szövegeket az amatőr mozgalomból és olyanokat is, amelyek nem csupán a bábművészet népszerűsítését-felemelkedését szolgálták. Somogyi Zsolt írása az ötvenes évek propaganda-bábjátékairól.
 

A hónap műtárgya

 
A fotográfus rejtélye, avagy amikor a segítség a Föld túloldaláról érkezik
 
E havi rovatunkban – rendhagyó módon – nem gyűjteményünk egyik becses darabját mutatjuk be, hanem egy különleges nyomozás eddigi eredményével és egy magántulajdonban levő fotókollekcióval ismertetjük meg olvasóinkat.
 

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.