FELOLVASÓSZÍNHÁZ - Lénárd Róbert: 3422 Florence. BGM, 2021. szept. 28.

Bővebben

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA - októberi programjaink a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Bővebben

VILLAKONCERT A ZENE VILÁGNAPJÁN. Bajor Gizi Színészmúzeum, 2021. október 1.

Bővebben

FÉNYBŐL SZŐTT MESÉK - zenés program gyerekeknek. Bajor Gizi Színészmúzeum, okt. 2.

BővebbenKiállítások

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
„A kételyekből építkezem" - Kaszás Attila (1960-2007)
 
1960. március 16-án született Kaszás Attila, aki - szinte felfoghatatlan - már tizennégy éve nincs közöttünk. Korai halála pótolhatatlan űrt hagyott maga után a magyar színházi életben. Szebényi Ágnes írása pályájának fő állomásait felvillantva emlékezik kiváló színművészünkre, aki idén még csak hatvanegy esztendős lenne.
 

A hónap műtárgya

Latinovits. A színészkirály. Negyvenöt éve halott, mégsem taszították le a trónjáról. Csupán négy és fél évtizedig lángolt üstökösként, mégis maradandó nyomot hagyott a magyar színházművészetben. Megosztó személyiség volt életében a színházi szakmában: nem tűrte a hozzá nem értést, a középszerűséget, a tehetségtelenséget. Megosztó személyiség maradt halálában is a közönség körében: művészetének fennmaradt emlékeiben – filmjeiben, színházi felvételeiben, szavalataiban – a rajongók a legnagyobb színészi átélést csodálják, míg mások csak a modorosságról beszélnek. Születésének kilencvenedik évfordulóján életének egy köztudott, mégis kevéssé ismert szakaszának emlékeit mutatjuk be.

MÉDIATÁR

Médiatárunkból a YouTube-csatornánkon megtalálható, az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek érhetők el.

 
 

Digitális múzeum

Digitális múzeumunkban virtuális sétákat tehetnek a Bajor Gizi Színészmúzeum tereiben; megismerkedhetnek a raktárainkban őrzött, különleges színházi relikviákkal; felidézhetik egy-egy legendás művész alakját és játszva tanulhatnak a színházról kicsik és nagyok egyaránt.