Hírek

Kiállítások

Hirek

A hónap műtárgya

 
EDWARD KIRÁLYOK - ÁRNYJÁTÉK KICSIT MÁSKÉNT
 
Március 24-ig látogatható a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Mesés bábok - bábos mesék. Arany János művei és a bábtechnikák című kiállításunk. A tárlat Büky Béla A walesi bárdok című Arany-balladához készített bábjait egy különleges, igazi 21. századi technika segítségével kelti életre. Februári hónap műtárgya rovatunkban a tárlat e különleges elemét mutatjuk be.
 
 

Betekintő - színházi blog

 
MAGYAR ÖRÖKSÉG DÍJ DR. NÉMETH ANTALNAK
 
A 2019. március 23-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezett díjátadón kitüntették dr. Németh Antal rendezőt, színháztörténeti írót, a Nemzeti Színház egykori igazgatóját a magyar színházművészetért tett munkásságáért.
 

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével.