Fa-papír-olló

Bábművészeti szakmai nap és bábkészítő workshop

Papírműhely, bábelőadás, filmvetítés, előadás egy napon!

A programok külön-külön és egyben is látogathatók! 

 
 

Időpont: 2017. szeptember 14., 10.00-18.00 

Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum
(1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.)
 
Jegyek:
Egész napos jegy: 2500 Ft
Workshop jegy: 2000 Ft
Bábelőadásra szóló jegy: 800 Ft/fő

 

 

 

 

Az esemény regisztrációköteles, regisztrálni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

 

A PROGRAM:

10.00 - 13.00 Papír Panír Különkiadás

A Papír Panír Alkotóműhely Workshopja – maximális létszám: 30 fő

Hommage á Géza Blattner – bábkészítő műhelyfoglalkozás felnőtteknek.

Mechanikus papírbábu készítése, avagy a papírba panírozott mester maga.
Billentyűvel hajtott, bábozó bábot gyártva tisztelgünk Blattner Géza bábos öröksége előtt.
 

13.30 - 14.30 Lellei Pál bábkészítő mester előadása a bábkészítés rejtelmeiről

"A bábszínházban semmi sem lehet öncélú. A tökéletes báb mindent tud, amit elvárnak tőle, de annál egy cseppet sem többet." Lellei Pál bábkészítő mester, az Állami Bábszínház, majd a Budapest Bábszínház tagja, az SZFE oktatója, a Bábkészítés című alapmű szerzője mesél a bábkészítés fortélyairól. A mester több mint tíz éve elkészítette Blattner Géza eredeti tervei és fennmaradt dokumentumai alapján a ma is egyetlen létező billentyűs marionettet.

 

15.00 - 16.30 A Ládafia Bábszínház vásári bábelőadása

A Ládafia Bábszínház egy kicsi színház, mely kicsinységénél fogva nem rendelkezik színházépülettel, épületrésszel, de még színházteremmel sem. Világot jelentő deszkái viszont vannak, fenyőfából, kerekekre szerelve. Társulata bábok, faragva, öltöztetve. Kellékei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba vesző megannyi eszköze. Mindez azért, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta lehessen. Egyszóval a Ládafia Bábszínház, egy olyan színház, melyben az előadások szabad ég alá teremtetnek, és a felhasznált anyagokkal, eszközökkel egy olyan világ idéztetik meg, melyben egykoron meséink bölcsője ringott. Az alkotótól az előadás után műhelytitkokat tudhatunk meg.

 

17.00 - 18.00 Tóth Gábor Sándor: A. Tóth Sándor festőművész, bábművész és tanár élete, munkássága és barátsága Blattner Gézával

Tóth Gábor Sándor – A. Tóth Sándor fia – az A. Tóth Sándor Alapítvány elnöke és édesapja munkásságának legalaposabb szakértője, hű örököse az alkotó életművéről és Blattnerrel való barátságáról mesél nekünk. Az egy órás előadásban egy 20 perces film, képekkel illusztrált előadás és a közönséggel való beszélgetés is helyet kap majd. 

 

 
 
 
 
 
Share