fragmentumok kiállítás - pq 2019

Nyílt pályázat nagy jelentőségű, tervezők új generációit szüntelenül inspiráló kiállítási tárgy nemzetközi megmutatására
 
A tárlat célja olyan emblematikus múltbeli alkotások, látványtervek megidézése, amelyek a közös színházi emlékezet megkerülhetetlen elemeivé váltak. Az előadás után a tervezőmunkából csupán olyan fragmentumok maradnak, mint a makettek, rajzok, jelmezek és tárgyak. Ezek a fragmentumok aztán mintegy időkapszulaként az emlékezés részét képezve segítenek megérteni a színházi „itt és most” komplexitását. A kiállítás a színházi látványtervezés élő legendái által tervezett modelleknek, jelmezeknek, tárgyaknak kíván megmutatási lehetőséget biztosítani. A tárlat 2019. június 6. és 16. között a Lapidárium épületében, értékes 11-20. századi kőszobrok szomszédságában, 8 teremben, közel 1500 m2-en kap helyet. Az országos kurátorok egyetlen egy elemet választanak ki, mely lehet egy tárgy, egy makett, egy hangsáv vagy világítási terv, mely olyan nagy jelentőségű, hogy az a tervezők új generációit szüntelenül inspirálja. A kiválasztott kiállítási tárgyak elhelyezését a nemzeti kurátorok a főkurátori csapattal együttműködve alakítják ki. 
 
 
Fragmentumok kiállítás kurátora: Klára Zieglerová
 
Jelentkezés a PQ-t lebonyolító magyarországi főkurátor PIM-OSZMI-nál.
A javaslatokat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.
Jelentkezési határidő: 2018. február 20.
 
KAPCSOLAT, TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Szabó Attila, igazgatóhelyettes (PIM-OSZMI) e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Tel.: 06 1 375 1184/122 m. 
Ady Mária, nemzetközi referens (PIM-OSZMI) e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel.: 06 1 375 1184/106 m.
 
Bővebb információ és technikai paraméterek angol nyelven: http://www.pq.cz/open-calls/