Nemzetközi pályázatok

Pályázat franciaországi művésztelepre

 
 

Geschäftsführung Inez Gengelbach pályázatot hirdet magyar művészeknek a franciaországi DARMSTADTER SEZESSION művésztelepen való részvételre. A 2019. június 8. és 22. közötti művésztelepen öt művész és öt szecessziós tag vesz részt. Jelentkezni a fotográfia, a háromdimenziós munkák, a performance, a festés és a zene műfajában készült vázlatokkal és koncepciókkal lehet. A művésztelep munkájában lengyel és francia művészek is részt vesznek.
 
Pályázati határidő: 2018. november 30.
 
Bővebb információ német nyelven:
Forrás: Kreatív Európa

Alkotóházi ösztöndíj Finnországba

A finnországi Arteles Creative Center (Arteles Kreatív Központ) alkotóházi ösztöndíjat hirdet New Course (Új kurzus) címmel. Az ösztöndíj 2019 áprilisában és májusában egy hónapra szól. A programra az előadó-művészet, a vizuális művészetek, a zene- és hangművészet, az irodalom, az oktatás, a kutatás, a pszichológia és a művészetterápia területén tevékenykedő művészek és kreatív szakemberek jelentkezhetnek.
 
Pályázati határidő: 2018. november 8.
 
Bővebb információ angol nyelven:
Forrás: Kreatív Európa
 

Nemzetközi Koprodukciós alap

 
 
 

NEMZETKÖZI KOPRODUKCIÓS ALAP címmel pályázatot hirdet a GOETHE INTÉZET művészeknek. (on-the-move). A pályázat keretében a színház, a táncművészet, a zene és az előadó-művészet területén megvalósuló olyan hibrid és interdiszciplináris formátumokat támogatnak, amelyek szerves része a digitális média. Az elnyerhető támogatás összege legfeljebb 25 ezer euró
 
Pályázati határidő: 2018. október 15.
 
Bővebb információ angol és német nyelven:
Forrás: Kreatív Európa

Nemzetközi látogatói ösztöndíj Németországba

 
 
 
Nemzetközi látogatói ösztöndíjat hirdet Észak-Rajna-Vesztfália Kulturális Minisztériuma és az NRW KULTURsekretariat. Az ösztöndíjra újságírók, kulturális közvetítők, politikusok és kurátorok jelentkezését várják. A résztvevők előadások, kiállítások, koncertek során nyerhetnek betekintést a Rajna- és a Ruhr-vidék kulturális életébe. 
 
Bővebb információ angol és német nyelven:
Forrás: Kreatív Európa

 
 
 
 
 
 
Share