Nemzetközi pályázatok

Roundabout Europe - új lehetőség köztéri alkotások létrehozására

 
 

A ROUNDABOUT EUROPE köztéri művészettel kapcsolatos rezidencia programokból és fesztiválokból építi fel európai hálózatát, és kezdő vagy művészi pályájának fordulópontjára érkezett művészeti társulatokat céloz. Várják mindazon országok művészeinek jelentkezését, amelyek a Kreatív Európa programban való részvételre jogosultak. 
  
A műfaj széles körben történő megismertetésén túl a program további célja, hogy a benne részt vevő formációk anélkül váljanak szakmailag felkészültebbekké és önkritikusabbakká, a projektjeik pedig fenntarthatóbbakká, gazdaságosabbakká és jövedelmezőbbekké, hogy bármit is veszítenének művészi értékükből. 
 
Minden kiválasztott művész vagy társulat meghívást kap két különböző ország egy-egy rezidencia programjába. Az itt született alkotások a partnerszervezetek fesztiváljain kerülnek bemutatásra, míg a program során szerzett tapasztalatokról a résztvevők a Roundabout Europe blogján számolnak be.
 
Pályázati határidő: 2018. december 31.
 
További információ és jelentkezés angol nyelven:
 


Nemzetközi látogatói ösztöndíj Németországba

 
 
 
Nemzetközi látogatói ösztöndíjat hirdet Észak-Rajna-Vesztfália Kulturális Minisztériuma és az NRW KULTURsekretariat. Az ösztöndíjra újságírók, kulturális közvetítők, politikusok és kurátorok jelentkezését várják. A résztvevők előadások, kiállítások, koncertek során nyerhetnek betekintést a Rajna- és a Ruhr-vidék kulturális életébe. 
 
Bővebb információ angol és német nyelven:
Forrás: Kreatív Európa