Programjaink a Budapest Art Week keretében

2019. április 10. (szerda) 18:00 
 
„Pincétől a padlásig”- villaséta Bajor Gizi egykori otthonában
A Nemzeti Színház egykori dívája, a körülrajongott színésznő az 1930-as évektől a XII. kerület akkor még csöndes és városszéli egyik utcájában egy kétszintes villában élt egy óriási kert közepén. Az épület ma is áll, a Bajor Gizi Színészmúzeum vette birtokba. Sétánk során a közel ezer négyzetméteres épület a nagyközönség előtt eleddig rejtett, titkokkal teli tereit fedezzük föl: egykor menekülteket rejtő alagsorától a tetőteraszon megbúvó manzárd szobán át  a kertig. Mindezt a közelgő éj leple alatt, sötétedés után.
 
A program regisztrációhoz kötött, mely a Budapest Art Week HONLAPJÁN lehetséges!
Az esemény a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül megrendezésre, kizárólag Budapest Art Week karszalaggal látogatható! 
 
 
 
2019. április 14. (vasárnap) 11:00-18:00
 
Időszaki kiállítások - finisszázs
A Kortársunk Csehov és a Ritka a magyar- Bubik 60 című kiállítások záróeseménye
 
11:00-13:00  „Kortársunk Csehov”- fiatal tervezők szemével 
(Vendég: a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának látványtervező szakos hallgatói)
13:00-15:00 Kurátori tárlatvezetés a Bubik 60 kiállításban, majd az Óriás című filmvetítését követően beszélgetés a film rendezőjével, Szántó Erikával.
15:00-16:00 Szubjektív tárlatvezetés Jeles András filmrendezővel a Kortársunk Csehov kiállításban
16:00-18:00 Beszélgetés hazai Csehov-előadásokról
 
Az esemény a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Art Week program része, ezért karszalaggal vagy a helyszínen váltható 1000 Ft-os belépőjeggyel látogatható.
 
*Az Óriás című filmről: 1945 tavaszán a szétbombázott Budapesten találkozik a hegyekből nemrég érkezett nagy erejű fiú, és egy mindenkijét elvesztett pesti lány. Ifjabb Kovács István - az "Óriás" - és Szandál Juli idillien induló szerelmi története mögött kirajzolódik a háború utáni újrakezdés öröme, és felsejlenek a későbbi súlyos időszakok is. A Déry Tibor művéből készült 1984-ben bemutatott film Bubik István egyik korai nagy sikere, mely Karlovy Varyban díjat is nyert.
 
 
HELYSZÍN: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.)