Homo ludens a múzeumban

Kapcsolatteremtés és kommunikáció, drámajáték és meseterápia.
Tréning és műhelygyakorlat múzeumi szakemberek számára
 
 
 
 
Nem véletlen a címválasztás, hisz a játékos embert szólítjuk meg felhívásunkkal. Olyan közösségi élmény reményben várjuk az érdeklődőket, mely az egyik legősibb és legegyetemesebb emberi tevékenységhez a játékhoz kötődik. Játszani fogunk két napon át, fölszabadultan és önfeledten. Elek Ányos színész több ízben vezetett már kommunikációs, kapcsolatépítő tréninget a Színészmúzeumban, Lentulay Edina meseterapeuta pedig az egyik legelismertebb szakember a maga területén. Ő egy mesével érkezik, melyet közösen dolgozunk föl és csodálatos világot teremtünk általa magunk köré. S ha a közös játékon túl némi önismeretre teszünk szert, érzékenyebbé és nyitottabbá válunk a másik ember iránt, ha kicsit derűsebben szemléljük a világot, ezáltal könnyebben vesszük a későbbiekben az akadályokat, mindez garantáltan nem a véletlen műve lesz.
Ezért is várjuk érdeklődéssel a múzeumok azon munkatársait, akik emberekkel, látogatókkal találkoznak, foglalkoznak, vagyis a múzeumi közművelődés, a múzeumpedagógia terén dolgozó kollégákat vagy éppen a múzeumi frontszemélyzet tagjait.
A színészmúzeum hitelt érdemlő helye mindennek, hiszen nálunk minden a játékról szól, a színházban zajló játékról.
A program része egy drámafoglalkozás a vállalkozó kedvű kollégákkal, mely a Bajor Gizi Színészmúzeum aktuális időszaki kiállításához kapcsolódva („Hősök tere” - Száz éve született Gábor Miklós és Bessenyei Ferenc) az 1956-os forradalom vészterhes napjait idézi meg a színészek szemszögéből. Találkozzunk november 22-én és 23-án!
 
PROGRAM
 
NOVEMBER 22. (péntek)
 
10-13 óra: Elek Ányos színházi tréningje (hazavihető játékgyűjteménnyel)
„Veszteni? nyerni?– ne, soha! csak játszani szeretnék. Mindig.” (Fodor Ákos)
 
13-14 óra: ebéd
 
14-16.30 óra: „Színház és 1956”- Drámaóra a Hősök tere- Száz éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós c. kiállításban. Színészek az ’56-os forradalomban.
 
 
NOVEMBER 23. (szombat) 
 
10-13 óra és 14-16 óra: Meseterápia Lentulay Edina meseterapeutával
közben 14-15 óra: ebéd
„A mese nem csak álom, vágy, illúzió, aminek semmi köze a valósághoz. A mesék nem arról szólnak, hogy minden rendben van, hanem hogy minden rendben hozható. A mese élni segít.” (Komáromi Gabriella)
 
 
HELYSZÍN: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél u. 16.)
RÉSZVÉTELI DÍJ: 3500 Ft /fő/nap. Két napi részvétel esetén: 6000 Ft/fő
A részvételi díjban hideg ebéd (szendvics, saláta, kávé) benne foglaltatik.
 
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 
 
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS REGISZTRÁCIÓ:
Szebényi Ágnes (Tel.: 06 30 317 1671; email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )