•  
 •  
   
   
 •  
   
 •  
   

 NYÁRI TÁBOR 7-12 ÉVESEKNEK. BGM, 2021. augusztus 9-13. és augusztus 23-27.

Bővebben

KINCSVADÁSZAT - Premierajándék Lakatos Gabriella hagyatékából. ONLINE, 2021. máj. 31.

Bővebben

KARÁDY-EST - Könyvbemutató, dalok, filmvetítés. BGM, 2021. június 10.

Bővebben

SZUBJEKTÍV TÁRLATVEZETÉS Hegedűs D. Gézával a BGM-ben - ONLINE, 2021. június 10.

BővebbenKiállítások

 

 

 

Hirek

 

Betekintő - színházi blog

 
„A kételyekből építkezem" - Kaszás Attila (1960-2007)
 
1960. március 16-án született Kaszás Attila, aki - szinte felfoghatatlan - már tizennégy éve nincs közöttünk. Korai halála pótolhatatlan űrt hagyott maga után a magyar színházi életben. Szebényi Ágnes írása pályájának fő állomásait felvillantva emlékezik kiváló színművészünkre, aki idén még csak hatvanegy esztendős lenne.
 

A hónap műtárgya

„Like-vadászat” 1885 - Pauli Mariska legyezője
Évtizedek óta elkerülte a figyelmet az a különleges legyező, amely a 19. század utolsó évtizedének egyik operett-operaénekesnője, Pauli Mariska (1864-1938) hagyatékából került a múzeum gyűjteményébe. A tárgy iparművészeti szempontból is figyelmet érdemelne, az igazi meglepetést azonban a hátoldal pergamenlapján megbúvó számos autogram, kottarészlet, rajz jelenti. Ezek között felfedezhetjük Ferdinand Lesseps, a Szuezi-csatornát tervező mérnök, Georges Victor Hugo – Victor Hugo legidősebb fia – Leo Delibes és Jules Massanet világhírű francia zeneszerzők aláírását. Hogyan és mikor gyűjtötte össze ezeket az ifjú színésznő? Erre a kérdésre ad választ Somogyi Zsolt írása.

MÉDIATÁR

Médiatárunkból a YouTube-csatornánkon megtalálható, az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek érhetők el.

 
 

Digitális múzeum

Digitális múzeumunkban virtuális sétákat tehetnek a Bajor Gizi Színészmúzeum tereiben; megismerkedhetnek a raktárainkban őrzött, különleges színházi relikviákkal; felidézhetik egy-egy legendás művész alakját és játszva tanulhatnak a színházról kicsik és nagyok egyaránt.