HOME

A projectről

A projekttel az a célunk, hogy a magyar nyelvű színházak, színházi szakemberek és a színház iránt érdeklődő szélesebb közönség valamint a drámapedagógiával foglalkozók számára jobban megismerhetővé tegyük a donor országok – Norvégia és Izland – színházi kultúráját.

Bővebben

Visszaszámlálás - projectkiadvány

A kiadvány célja a kortárs norvég és izlandi dráma és színházművészet népszerűsítése, új drámafordítások megszületésének és magyar nyelvű színrevitelének reményében. De haszonnal forgathatják a kötetet azok is, akik a kortárs skandináv társadalom problémái, a színházművészet helyzete iránt érdeklődnek.

A kiadvány még igényelhető!

Bővebben

Arne Lygre: Hagyd magad (fordította: Domsa Zsófia)

Arne Lygre darabja a Hagyd magad, öt különböző korú, nemű és hajlamú ember lazán kapcsolódó történeteiből épül fel. Az egyes jelenetekben, más-más alakot megformáló szereplők nincsenek nevesítve.

Bővebben

Kristofer Grønskag: Visszaszámlálás (fordította: Domsa Zsófia)

A darab a Den Unge Scenen (Fiatalok Színpada) számára íródott 2017-ben. „Az előadás legyen laza, humorral teli, mert ugyan igaz, hogy a világ rossz, de lehetne rosszabb is. Egyetlen dolgot tehetünk, hogy a világot a humor kormos üvegén keresztül vizsgáljuk." (Kristofer Grønskag)

Bővebben

Színházi hagyomány és megújulás a norvég, izlandi és magyar színpadon - konferencia

A projekt keretében 2017. január 25-én került megrendezésre a Színházi hagyomány és megújulás a norvég, izlandi és magyar színpadon című konferencia, melynek a Színház- és Filmművészeti Egyetem Padlásterme adott otthont.

Bővebben

Tárgy és kifejezés - Espen Dekko norvég bábművész workshopja

A projekt keretében 2017. január 23-24-én Espen Dekko norvég bábművész tartott zártkörű workshopot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A műhelymunka résztvevői fiatal, képzett bábjátékosok voltak.

Bővebben

Osloi színházi kisokos

Szabó Attila beszámolója a projekt keretében tett norvégiai tanulmányútjáról. "Utazásom célja, hogy feltérképezzem a norvég kortárs színház helyzetét és minél több színdarabot vigyek haza, hogy legyen miből válogatni fordításra és szinopszisok megírására."

Bővebben

Kedves Látogatóink!

A 353/2022. (IX.19.) kormányrendelet múzeumokra is vonatkozó előírásainak megfelelően, a költségeink racionalizálása miatt 2022. december 5. és 2023. február 28. között a Bajor Gizi Színészmúzeum nem látogatható.

Nyitás: 2023. március 1.

Múzeumunk zárvatartása alatt programjaink egy része más helyszínen kerül megrendezésre.
Kérjük, figyeljék honlapunkat és facebook-oldalunkat!

Rendben