Nemzetközi pályázatok

Pályázat színházi projektek fesztivábemutatására

A 2020 október 15. és 18. között megrendezésre kerülő fesztivál fiatal, pályakezdő európai színházi alkotók számára biztosít megmutatkozási lehetőséget. A fesztivál helyszíne az Espace des Arts Chalon-sur-Saône városában, Franciaországban.
Jelentkezési feltételek:
- európai színházi felsőoktatási intézményben végzett fiatal alkotók pályázhatnak
- akik az elmúlt 5 évben, 2015 és 2019 között végezték képzésüket
Pályázni az alábbi feltételeknek megfelelő színházi alkotással lehet:
- már próbálják vagy akár be is mutatták
- kevesebb, mint 95 perc hosszú
- 2-10 európai alkotóból álló csapattal valósul meg
- gyorsan felépíthető és lebontható (az előadások egymás után kerülnek bemutatásra)
A pályázatnak tartalmaznia kell a fordításra/közvetítésre vonatkozó javaslatokat, hogy a fesztivál többségében francia nyelvű közönségre számára élvezhető legyen az előadás.
Jelentkezési határidő: 2019. december 15.

Pályázat street Art művészek részére

Pályázati felhívás rezidencia programban való részvételre street art művészek és művészcsoportok számára
A Roundabout Europe köztéri művészettel kapcsolatos rezidencia programokból és fesztiválokból építi fel európai hálózatát, és kezdő vagy művészi pályájának fordulópontjára érkezett művészeti társulatokat céloz. Várják mindazon országok művészeinek jelentkezését, amelyek a Kreatív Európa programban való részvételre jogosultak.
Jelentkezési határidő: 2019. december 15.
A műfaj széles körben történő megismertetésén túl a program további célja, hogy a benne részt vevő formációk anélkül váljanak szakmailag felkészültebbekké és önkritikusabbakká, a projektjeik pedig fenntarthatóbbakká, gazdaságosabbakká és jövedelmezőbbekké, hogy bármit is veszítenének művészi értékükből.
Minden kiválasztott művész vagy társulat meghívást kap két különböző ország egy-egy rezidencia programjába. Az itt született alkotások a partnerszervezetek fesztiváljain kerülnek bemutatásra.
A partnerszervezetek fesztiváljai:
Imaginarius (Portugália), KoresponDance Fesztivál (Csehország), Out there (Egyesült Királyság), Passage Fesztivál (Dánia), Spoffin Fesztivál (Hollandia)
További információ és jelentkezés angol nyelven:

Kedves Látogatóink!

A 353/2022. (IX.19.) kormányrendelet múzeumokra is vonatkozó előírásainak megfelelően, a költségeink racionalizálása miatt 2022. december 5. és 2023. február 28. között a Bajor Gizi Színészmúzeum nem látogatható.

Nyitás: 2023. március 1.

Múzeumunk zárvatartása alatt programjaink egy része más helyszínen kerül megrendezésre.
Kérjük, figyeljék honlapunkat és facebook-oldalunkat!

Rendben