ESEMÉNYEK

Korábbi online programjaink megtekinthetők YouTube-csatornánkon!

Szubjektív tárlatvezetés

A Bajor Gizi Színészmúzeumban látható Kulisszák mögött című állandó kiállítás a színházi alkotófolyamatot bemutatva vezeti végig a látogatót a magyar színháztörténet kiemelkedő pillanatain, idézi fel felejthetetlen alkotóit. Ez alkalommal a Vígszínház művészét, Hegedűs D. Gézát kértük meg, hogy kalauzoljon bennünket körbe a tárlaton. ONLINE ESEMÉNY!
Megtekinthető: 2021. június 10-től

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet idén is csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményeihez. Októberben változatos programokkal várjuk látogatóinkat.
Időpont: 2021. október
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Bp., Stromfeld Aurél út 16.)

Műtárgylesen

Ismeretterjesztő sorozatunk következő részében a világhírű fotós, Bill Brandt Bajor Giziről készített felvételeit vizsgáljuk meg. A beszélgetés résztvevői arra keresik a választ miként mutatják be ezek a fényképek modelljüket, mit árulnak el annak nyilvános szerepeiről, mit tudunk meg készítőjükről és a korszak társadalmi és kulturális közegéről.
Időpont: 2021. október 14.
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Bp., Stromfeld Aurél út 16.)

Családi villaséta

Bajor Gizi egykori lakhelye megannyi titkot rejt. A hatalmas villában barangolva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek. A szülőket színházi történetekkel, vetítéssel, kvízjátékkal várjuk.
Időpont: 2021. október 16.
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Bp., Stromfeld Aurél út 16.)

Pincétől a padlásig - esti villaséta

A Nemzeti Színház egykori dívája, a körülrajongott színésznő az 1930-as évektől a XII. kerület akkor még csöndes és városszéli egyik utcájában egy kétszintes villában élt egy óriási kert közepén. Az épület ma is áll, a Bajor Gizi Színészmúzeum vette birtokba. Sétánk során a közel ezer négyzetméteres épület a nagyközönség előtt eleddig rejtett, titkokkal teli tereit fedezzük föl az éj leple alatt.
Időpont: 2021. október 22.
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Bp., Stromfeld Aurél út 16.)

Kedves Látogatóink!

A 353/2022. (IX.19.) kormányrendelet múzeumokra is vonatkozó előírásainak megfelelően, a költségeink racionalizálása miatt 2022. december 5. és 2023. február 28. között a Bajor Gizi Színészmúzeum nem látogatható.

Nyitás: 2023. március 1.

Múzeumunk zárvatartása alatt programjaink egy része más helyszínen kerül megrendezésre.
Kérjük, figyeljék honlapunkat és facebook-oldalunkat!

Rendben